Langbroek centrum

Langbroek

Langbroek is, sinds 1996, een dorp binnen de gemeente Wijk bij Duurstede. Het dorp is gelegen in het buitengebied tussen Doorn en Wijk bij Duurstede. Langbroek staat bekend om de vele kastelen. Deze staan samen met veel mooie boerderijen aan de kilometerslange Langbroekerwetering. Door de prachtige vergezichten, kastelen, dijken en het rivierlandschap is dit een populaire fietsroute.

Het dorp bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen met een bouwjaar voor 2000. Van de woningen is meer dan de helft koopwoningen. De gemiddelde woningwaarde ligt rond de € 330.000 euro. Langbroek is een gemoedelijk dorp met weinig criminaliteit.

2.280

Inwoners

904

Woningen

300

Bedrijven

Voorzieningen

Ondanks dat Langbroek een kleine plaats is vind je er alle voorzieningen die je nodig hebt. Zo is er een huisarts, supermarkt, een restaurant en café, twee basisscholen, een bushalte en een sportvereniging waar je kunt tennissen en voetballen.

Winkelen

Om uitgebreid te winkelen kun je naar Wijk bij Duurstede en Doorn. Je bent hier met de fiets binnen 15 minuten. Met de auto rijd je er slechts 10 minuten over. Wil je er een dagje uit van maken? Dan ben je met de auto binnen een half uur in de Utrechtse binnenstad.

Natuur

Het nationale park De Utrechtse Heuvelrug en de natuurgebieden Nederrijn en het Doornse Gat zijn op fietsafstand. Je kunt hier een prachtige wandeling maken, hardlopen, fietsen en paardrijden.

Bereikbaarheid

Langbroek is gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2, A12 en A27. Binnen 30 minuten ben je in de grote steden Utrecht en Amersfoort.

Ook is er een bushalte met een prima verbinding naar de omliggende dorpen en steden.

Bezienswaardigheden en evenementen

Kastelen

Zoals je eerder hebt kunnen lezen staat Langbroek bekend om zijn prachtige kastelen. Kies één van de vier wandelroutes die je leiden langs kastelen en ridderhofsteden. Je kunt de routes ook combineren. Bekijk hier de routes en informatie over de kastelen.

De schapenmarkt

De inwoners van Langbroek wilden in de jaren ’80 graag een dorpshuis. Omdat hier geen geld voor was is er vanuit de inwoners het initiatief gekomen een schapenmarkt te organiseren. Vandaag de dag vindt dit evenement nog steeds iedere eerste zaterdag van juli plaats.

Aanvankelijk bestond het evenement uit voornamelijk schapen scheren maar tegenwoordig is het een evenement met veel activiteiten voor jong en oud.