De waarde van de woningen in de gemeente Wijk bij Duurstede is de afgelopen 2 jaar flink gestegen. Als je nog naar je zin woont en geen verkoopplannen hebt kun je wellicht toch profiteren van deze waardestijging!

Hoe kun je hiervan profiteren?

Toen je een aantal jaar geleden jouw woning financierde heeft de hypotheekverstrekker
je in een bepaalde risicoklasse ingeschaald en de rente bepaald. Inmiddels heb je waarschijnlijk al een deel afgelost en is ook de waarde van je woning gestegen. Bij veel hypotheekverstrekkers kun je verzoeken om een nieuwe risico-inschaling (niet voor hypotheken met NHG). Dit doe je door middel van een taxatierapport. Op een hypotheek van € 300.000 kan dit leiden tot een besparing van € 1.200 bruto per jaar gedurende het restant van de rentevast periode door een renteverlaging van 0.4%.

Taxatierapport

Om in aanmerking te komen voor renteverlaging heeft de hypotheekverstrekker een gevalideerd taxatierapport nodig. De taxateurs van Beumer & Dirksen Garantiemakelaars kunnen dit voor je verzorgen. Mocht je meer informatie willen over de eventuele verkoop van jouw woning, dan zijn wij je uiteraard ook graag van dienst.

Taxatietarieven gaan omhoog

Door wijzigingen in het taxatiebeleid worden de taxatietarieven per 1 oktober verhoogd. Wil je nog profiteren van de huidige taxatietarieven? Plan dan voor 1 oktober een afspraak voor een taxatie.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.